بیماری های چاقی

خانه | جراحی ها | بیماری های چاقی
کدام بیماریهای چاقی را میتوان با جراحی درمان کرد

بیماری های چاقی: جراحی متابولیک یا جراحی چاقی مؤثرترین درمان برای بیماری‌های چاقی و سایر مشکلات ناشی از اضافه وزن می‌باشد. مزیت بزرگ این روش نسبت به سایر راهکار‌های لاغری طولانی مدت بودن نتایج آن می‌باشد. به همین دلیل به افرادی که از طریق رژیم و یا تمرینات ورزشی نتوانسته‌اند به وزن ایده‌آل خود دست پیدا کنند، این روش لاغری توصیه می‌شود.

جراحی چاقی منجر به کاهش وزن قابل توجه می‌شود. از آن جا که وزن بالا ارتباط مستقیمی با ابتلا به انواع مشکلات و ناراحتی‌های مرتبط با سلامتی دارد. کاهش وزن می‌تواند منجر به بهبود، پیشگیری یا رفع بسیاری از بیماری‌های چاقی از جمله دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، آپنه خواب و برخی سرطان‌ها شود. مطالعات نشان می‌دهند که جراحی چاقی ممکن است خطر مرگ زودرس بیمار را ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد. به طور کلی، میزان عوارض و مرگ و میر (به ترتیب ۴ و ۰. ۱ درصد) جراحی چاقی در مقایسه با برخی از ایمن‌ترین و معمول‌ترین جراحی‌های انجام شده در جهان از جمله جراحی کیسه صفرا، آپاندکتومی و تعویض زانو بسیار ناچیز است.

یکی از پرتکرارترین سؤالاتی که افراد هنگام مراجعه به پزشک می‌خواهند درباره آن بدانید این است که آیا از طریق جراحی متابولیک می‌توانند برای همیشه از شر بیماری‌هایی که به دلیل اضافه وزن بالا به آن مبتلا شده‌اند، راحت شوند؟ برای دریافت پاسخ دقیق به این سؤال خواندن مقاله زیر توصیه می‌شود. با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بیاموزید.

اثربخشی جراحیهای چاقی بر سلامتی

اثربخشی جراحی‌های چاقی بر سلامتی

مطالعات نشان می‌دهند بیماران معمولاً یک تا دو سال پس از جراحی چاقی بیشترین میزان کاهش وزن را دارند و با بهبود شرایط مربوط به چاقی، میزان کاهش وزن نیز بیشتر خواهد شد. همانطور که می‌دانید جراحی چاقی با استفاده از تکنیک‌های مختلفی انجام می‌شود. اسلیو معده و بای پس معده پرطرفدارترین و محبوب‌ترین روش‌های کاهش وزن محسوب می‌شوند. بیماران ممکن است با توجه به تکنیکی که پزشک بر اساس شرایط جسمی و پزشکی آن‌ها انتخاب می‌کند، کاهش وزن متفاوتی را تجربه کنند. در هر صورت هر تکنیکی که انتخاب شود انتظار می‌رود، بیماران شش ماه بعد عمل ۶۰٪ از وزن اضافی و ۱۲ ماه بعد عمل ۷۷٪ از وزن اضافی خود را از دست بدهند.

در کنار موفقیت‌های چشم گیر کاهش وزن، اکثر بیمارانی که در زمان چاقی مبتلا به دیابت، چربی خون، فشار خون بالا، آپنه انسدادی خواب و بیماری‌های مرتبط با چاقی بودند، پس از انجام جراحی چاقی بهبودی کامل یا کاهش علائم این بیماری‌ها را تجربه کرده‌اند. جراحی چاقی به بهبود یا حل بیش از ۴۰ بیماری و شرایط مرتبط با چاقی کمک می‌کند که همین موضوع سبب افزایش طول عمر بیمار می‌شود.

تأثیر جراحی چاقی بر کاهش میزان مرگ و میر

تأثیر جراحی چاقی بر کاهش میزان مرگ و میر

مطالعات نشان می‌دهند جراحی چاقی ۳۰٪ یا بیشتر خطر مرگ زودرس بیمار را کاهش می‌دهد. جراحی متابولیک موجب بهبودی قابل توجهی در سطح زندگی و طول عمر افراد خواهد شد. افزایش طول عمر بیش از هشت سال در حدود ۸۰۰۰ بیمار مهر تأییدی بر این ادعاست. طبق تحقیقات انجام شده طول عمر بیمارانی که جراحی چاقی انجام داده‌اند دادهداده‌انددادند از ۸ سال به ۱۴ سال افزایش پیدا کرد و میزان مرگ و میر آن‌ها به ۲. ۵٪ رسید. میزان مرگ و میر برای جمعیت عمومی ۳. ۱٪ است. آمار زیر از نتایج شگفت‌انگیز جراحی چاقی است:

  • کاهش ۶۰ درصدی مرگ و میر ناشی از سرطان، با بیشترین کاهش در سرطان پستان و روده بزرگ
  • کاهش ۵۶ درصدی مرگ و میر ناشی از بیماری عروق کرونر و آریتمی قلبی
  • کاهش ۹۲ درصدی مرگ و میر ناشی از دیابت نوع ۲

کدام یک از بیماریهای چاقی پس از انجام جراحی متابولیک درمان میشوند؟

انجام جراحی چاقی و کاهش وزن یکی از بهترین تصمیماتی است که هر بیمار مبتلا به چاقی مفرط می‌تواند در زندگی خود بگیرد. عمل‌های جراحی می‌توانند در رفع عوارض ناشی از چاقی بسیار مفید باشند. علاوه بر زیبایی فیزیکی، کاهش وزن اثرات بسیار زیادی بر مشکلاتی که بر اثر چاقی ایجاد می‌شوند، دارد. در زیر به برخی از مهمترین بیماری‌های چاقی که با استفاده از جراحی متابولیک درمان می‌شوند اشاره شده است:

  • پیری سریع

برخی مطالعات نشان می‌دهد افراد چاق سریع‌تر پیر می‌شوند. به همین دلیل انجام جراحی چاقی و کاهش وزن روند پیری سلول‌ها را به تأخیر می‌اندازد.

  • رفلکس اسید

افرادی که مشکلات وزنی دارند اغلب دچار دل درد و یا رفلکس اسید معده می‌شوند. کاهش وزن باعث از بین رفتن این نوع بیماری‌های چاقی می‌شود.

  • کمردرد

ستون فقرات شما از تمام بدن پشتیبانی می‌کند. اضافه وزن باعث ایجاد فشار بر ستون فقرات شده و منجر به کمردرد می‌شود. با انجام جراحی چاقی این فشار از روی ستون فقرات برداشته می‌شود.

  • مشکلات باروری

اگر اضافه وزن دارید و در باردار شدن مشکل دارید، جراحی چاقی یا یک برنامه پزشکی برای کاهش وزن می‌تواند به بارداری شما کمک کند. تحقیقات نشان داده‌اند که چاقی در ناباروری افراد تأثیر زیادی دارد.

  • بیماریهای قلبی

چربی فقط چیزی که شما در قسمت بیرونی بدن می‌بینید، نیست. چربی در درون بدن نیز وجود دارد و باعث می‌شود میزان چربی داخل سلول‌ها و عروق بسیار زیاد شود. چربی می‌تواند عروق را مسدود کرده و منجر به بیماری‌های قلبی شود. کاهش وزن از طریق جراحی چاقی یا یک برنامه کاهش وزن پزشکی می‌تواند به سلامت قلب شما کمک کند.

  • فشار خون بالا(هایپرتنشن)

هنگامی که اضافه وزن دارید، قلب شما باید بیشتر کار کند تا خون را در بدن پمپاژ شود. کاهش وزن می‌تواند فشار خون شما را کاهش دهد و باعث بهبود شرایط قلبی شود.

  • درد مفصل و آرتروز

اضافه وزن می‌تواند باعث از بین رفتن پوشش داخلی مفاصل زانو و ران شما شود. این موضوع راه رفتن را دردناک می‌کند. با حفظ وزن مناسب می‌توانید از مفاصل خود محافظت کنید و به راحتی فعالیت بدنی داشته باشید. یکی از درمان‌های مؤثر در کنترل آرتروز و جلوگیری از پیشروی آن کاهش وزن و داشتن وزن ایده‌آل است که با جراحی چاقی ممکن می‌شود، تأثیر کاهش وزن در رفع درد‌های زجرآور آرتروز برای فردی که اضافه وزن شدید دارد از هر دارویی مؤثرتر است.

  • بیماری کبد چرب و سیروز کبدی

یکی از مهمترین بیماری‌های چاقی که با جراحی درمان می‌شود، سیروز کبدی است. چربی که در داخل بدن تجمع پیدا می‌کند می‌تواند در کبد جمع شده و باعث ایجاد زخم در بافت آن شود. کبد چرب بیماری مرموز، خطرناک و پیشرونده‌ای است که اگر درمان نشود به سیروز کبدی و از کار افتادن کبد ختم می‌شود. کبد چرب ارتباط مستقیم با اضافه وزن دارد در حدی که متخصصین معتقد هستند اولین اثر مثبت کاهش وزن بر روی کبد مشاهده می‌شود. کبد تنها عضو بدن است که توانایی ترمیم خود را دارد. همگام با کاهش وزن، کبد اغلب می‌تواند خود را بهبود بخشد و ترمیم کند.

  • آپنه انسدادی خواب(OSA)

فراتر از خروپف، آپنه خواب باعث می‌شود که در طول شب تنفس شما دچار مشکل شود و یا حتی قطع شود. در نهایت، این کمبود اکسیژن می‌تواند به قلب آسیب برساند. چاقی می‌تواند باعث OSA شود و کاهش وزن می‌تواند آن را درمان کند. عوارض آپنه خواب و خروپوف خیلی بیشتر از مزاحمت برای اطرافیان یا بیدار شدن مکرر در طول شب است. اگر به این مشکل دچار هستید حتماً در پی درمان باشید.

  • هموروئید و سینوس پایرونیدال

یکی از عوامل اصلی ایجاد سینوس پایرونیدال فشار زیاد به منطقه نشیمنگاهی در هنگام نشستن است. همچنین چاقی باعث اختلال حرکات روده‌ای و مشکلات در دفع مدفوع می‌شود که عامل اصلی هموروئید یا بواسیر است. با کاهش وزن این مشکلات نیز به شدت کاهش می‌یابند و می‌توان جراحی چاقی را به طور غیرمستقیم درمان هموروئید و سینوس دانست.

  • خطر نقص شناختی

براساس برخی تحقیقات اخیر، افراد دارای اضافه وزن ممکن است مستعد ابتلا به زوال عقل یا اختلال شناختی دیگری باشند.

  • دیابت نوع ۲

دیابت نوع دو به دلیل چاقی و بی تحرکی ایجاد می‌شود. این وضعیت می‌تواند از طریق جراحی چاقی و کاهش وزن به حداقل برسد یا حتی برطرف شود.

نکته مهم: زمان می‌توان به مزایای جراحی متابولیک مانند درمان انواع بیماری‌های چاقی دست پیدا کرد که عمل توسط یک جراح چاقی حاذق و با تجربه انجام شود و همچنین رژیم و مراقبت‌های بعد از عمل به دقت دنبال شوند.

بهترین جراحیها برای درمان بیماریهای چاقی

بهترین جراحی‌ها برای درمان بیماری‌های چاقی

به طور کلی جراحی‌های چاقی باعث کاهش وزن می‌شوند و این کاهش وزن است که باعث درمان بیماری‌های چاقی می‌شود. با این حال، طبق تحقیقات انجام شده، جراحی‌های بای پس معده، اسلیو معده، حلقه معده قابل تنظیم و مینی بای پس معده مؤثر‌ترین متد‌های کم تهاجمی کاهش وزن هستند که برای درمان بیماری‌های چاقی استفاده می‌شوند.

نتیجهگیری

چاقی و لاغری فقط مربوط به یک عدد که روی ترازو نشان داده می‌شود، نیست. اضافه وزن تقریباً به تمام سیستم‌های بدن آسیب می‌رساند. کاهش و کنترل وزن نه تنها سلامتی شما را بهبود می‌بخشد، بلکه به شما کمک می‌کند، بسیاری از بیماری‌های چاقی مزمن را بهتر کنترل کنید. بنابر این همین امروز با بهترین جراح چاقی در تهران تماس حاصل نمایید.

در کلینیک جراحی دکتر قدسی، طیف گسترده‌ای از بیماری‌های مرتبط با چاقی، با انجام جراحی‌های مختلف از بیماری‌های قلبی و مفصلی گرفته تا مشکلات باروری درمان می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به قسمت تماس با ما مراجعه کنید.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
درباره دکتر حامد قدسی
متخصص لاپاروسکوپی پیشرفته و جراح چاقی، دوره تکمیلی از استراسبورگ فرانسه، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی IFSO

پست های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *