پلیسه معده چیست؟
جراحی پلیسه معده روشی نوین در درمان بیماران مبتلا به چاقی است. این روش که در سالهای اخیر فراوانی بیشتری پیدا نموده است، با ایده اجتناب از روش های پر هزینه و پر خطر در درمان جراحی بیماری چاقی و روی آوردن به کارهای محافظه کارانه تر، برای اولین بار توسط جراحان ایرانی به دنیامعرفی گردید و پس از آن به عنوان یکی از محبوبترین روش های جراحی چاقی با عوارض بسیار کم، مورد استقبال بیماران و جراحان قرار گرفت.
جراحی پلیسه معده که به عنوان پلیکاسیون لاپاروسکوپیک معده (LGP) نیز معروف است جدیدترین تکنیک جراحی چاقی است که در آن سایز معده از طریق تا کردن معده به سمت داخل و سپس بخیه کردن آن کاهش داده می شود. در این عمل سایز معده تا حدود ۷۵ درصد کاهش پیدا می کند. در نتیجه بیمار میل کمتری به غذا خوردن پیدا می کند و سریع تر احساس سیری می کند.
بر خلاف عمل بای پس معده ، در این عمل نیازی به کارگذاری ایمپلنت وجود ندارد. این عمل از نظر کارکرد کم و بیش شبیه به جراحی اسلیو معده است با این تفاوت که در این جراحی بخشی از معده حذف نمی شود. در نتیجه، در صورت عدم نتیجه بخش بودن ، این عمل قابل بازگشت است. در نتیجه جراحی پلیسه معده ، بین چهل الی هفتاد درصد از وزن بیمار در سال اول پس از عمل کاسته می شود.
پلیسه معده برای چه بیمارانی مناسب است؟
این روش در بیمارانی که حدود ۳۰-۳۵ کیلوگرم اضافه وزن دارند، روش مناسبی می باشد.این بیماران ضریب چربی یا همان BMIبین ۳۵ تا ۴۰ دارند. و بخصوص برای بیماران شهرستانی که امکان مراجعه برای ویزیتهای دوره ای رابه تهران ندارند توصیه میشود. این عمل در بیماران دارای چاقی مفرط که در معرض ریسک بالای حملات قلبی و مغزی ، فشار خون بالا و دیابت نوع دو هستند بیشتر توصیه می شود.
از آنجایی که جمعیت افرادی که اضافه وزنشان ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم است بیشتر از سایر بیماران چاق میباشد, طرفداران این روش بیشتر بچشم میخورند ولی برخلاف رغبت زیاد بیماران به این عمل ,همکاران جراح کمتر تمایل به انجام این عمل دارند و دلیل آن سختی عمل برای جراح است و امیدوارم همکاران جوان ما با تحمل سختی , آسایش وراحتی بیشتر را به بیمارانشان هدیه کنند.
مزایای جراحی پلیسه معده
آمادگی قبل از جراحی پلیسه معده
قبل از جراحی پلیسه معده ، بیمار یک جلسه تحت مشاوره جراح متخصص قرار می گیرد و کلیه گزینه های دیگر مانند بالون و یا بای پس معده بررسی می شوند. سپس فرایند انجام جراحی کاملاً توسط جراح به بیمار توضیح داده می شود و بیمار نسبت به ریسک ها و عوارض احتمالی این جراحی کاملاً آگاه می شود. علاوه بر این، توضیحات لازم جهت آمادگی قبل از جراحی کاملاً توسط پزشک به بیمار ارائه خواهد شد. نکته ای که مهم است این است که در صورتی که قصد انجام این جراحی را دارید ، حتماً سوابق پزشکی و بیماری خود را در اختیار جراح خود قرار دهید تا از سلامتی عمومی شما اطمینان حاصل شود.
توصیه های کلی قبل از عمل جراحی پلیسه معده عبارتند از:
- در صورتی که حساسیت دارویی خاصی دارید آن را با پزشک خود مطرح کنید.
- آزمایشات لازم قبل از عمل را در یک مرکز معتبر انجام دهید و نتایج آن را در اختیار جراح خود قرار دهید.
- دوازده ساعت قبل از جراحی از خوردن غذا پرهیز کنید.
- شش ساعت قبل از جراحی چیزی ننوشید.
- از مصرف هرگونه دارو یا مکمل بطور خودسرانه و بدون اطلاع پزشک خود پرهیز کنید.
- در صورتی که از بیماری های خاص مانند دیابت یا بیماری های قلبی عروقی رنج می برید حتماً این مورد را با جراح خود در میان بگذارید.
- از دو هفته پیش از جراحی مصرف سیگار خود را قطع کنید.
- قبل از جراحی هرگونه نگرانی یا سؤالی دارید از پزشک خود بپرسید.
نحوه انجام جراحی پلیسه معده
جراحی پلیسه معده یک عمل کمتر تهاجمی است و از طریق تکنیک لاپاروسکوپی و با استفاده از بیهوشی عمومی انجام می شود. از آنجایی که این جراحی یک جراحی باز نیست، مدت زمان ریکاوری و بهبودی بیمار نسبت به سایر تکنیک های جراحی باز برای درمان چاقی کوتاه تر است و بیمار می تواند راحت تر به زندگی عادی خود باز گردد.
در این عمل ، جراح با استفاده از ابزار مخصوص شکاف های کوچکی روی شکم بیمار ایجاد می کند و ابزار جراحی لاپاروسکوپیک را از طریق این شکاف ها وارد شکم بیمار می کند. با استفاده از ابزارهای لاپاروسکوپی پزشک می تواند به راحتی اندام درون شکم بیمار را مشاهده کند. در طول جراحی پلیسه معده، جراح انحنای بیرونی معده را به سمت داخل تا می کند و سپس آن را با استفاده از بخیه مخصوص در جای خود فیکس می کند. این عمل سبب کاهش سایز معده تا ۷۵ درصد می شود.
پس از انجام جراحی، ابزار جراحی از شکم خارج می شوند و شکاف های ایجاد شده روی شکم بیمار بخیه می شوند. معمولاً بیمار یک الی دو روز پس از جراحی در بیمارستان تحت نظر کادر درمان قرار می گیرد.
عوارض جراحی چاقی پلیسه معده
از آنجا که در این روش هیچ قسمتی از معده بریده نمی شود، احتمال بروز عوارضی چون نشت داخل شکمی، عفونت و یا خونریزی بسیار اندک است و درصورتی که عارضه ای رخ دهد ، با بازکردن پلیسه مشکل ایجاد شده برطرف خواهد شد.
پلیسه معده یک روش دائمی بوده و میتواند برای همیشه در بدن باقی بماند.
در ۱۵ الی۱۰ درصد موارد پس از ۵ سال و به دنبال پرخوری زیاد، معده می تواند تا حدودی متسع شده و پلیسه ها از یکدیگر فاصله بگیرند. در صورتی که بیمار مجددا سیر افزایش وزن را تجربه نماید، امکان عمل و پلیسه مجدد، به منظور کاهش حجم معده وجود دارد.
جراحی پلیسه معده به چه کسانی توصیه نمی شود؟
افرادی که مصرف روزانه سیگار آن ها زیاد است، بیشتر در معرض خطرات و عوارض احتمالی ناشی از جراحی پلیسه معده قرار دارند. بنابراین، پلیسه معده در این افراد معمولاً توصیه نمی شود. علاوه بر این، جراحی پلیسه در افرادی که سابقه دیابت یا فشار خون بالا دارند و بیمارانی که قبلاً یکی از عمل های جراحی معده را انجام داده اند توصیه نمی شود.
مراقبت های لازم پس از جراحی پلیسه معده
مانند سایر انواع جراحی های درمان چاقی، بیمارانی که جراحی پلیسه معده را انجام می دهند برای مدتی پس از جراحی نیاز به رعایت کردن رژیم غذایی و سبک زندگی بخصوصی دارند. این رژیم غذایی در دو هفته اول پس از جراحی بر پایه مایعات است و به مرور زمان می توان از غذاهای جامد به میزان اندک نیز استفاده نمود. توصیه های مراقبتی پس از جراحی پلیسه معده عبارتند از:
هزینه جراحی پلیسه معده
هزینه جراحی پلیسه معده نیز مانند سایر انواع جراحی تابع عوامل متغیر مختلفی است در نتیجه نمی توان مبلغ دقیقی برای آن اشاره کرد. عواملی نظیر تکنینک مورد استفاده در جراحی، مهارت و شهرت جراح، مواد و تجهیزات مصرفی و هزینه های بیمارستان ، و همچنین شرایط عمومی بیمار در تعیین هزینه جراحی پلیسه معده دخیل هستند.
اگر به دنبال انجام جراحی به منظور مقابله با چاقی و عوارض آن هستید باید بدانید که انواع تکنیک های جراحی چاقی تنها در صورتی توسط پزشکان توصیه می شوند که رژیم های غذایی و تغییر سبک زندگی تأثیر چندانی بر روند افزایش وزن بیمار نداشته است. جراحی پلیسه معده یکی از کم خطرترین و جدیدترین روش های جراحی چاقی در دنیا است که با توجه به عوارض کمی که دارد مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. با این حال، بسیاری از پزشکان و از جمله دکتر حامد قدسی خرسند به عنوان جراح چاقی هنوز استقبال زیادی از این تکنیک نکرده اند یکی از علتهای کاهش محبوبیت پلیسه احتمال عود زیاد و برگشت چاقی و نیاز به عمل های مجدد اسلیو یا بای پس است.
اگر قصد انجام جراحی پلیسه معده دارید ، می توانید با دکتر حامد قدسی خورسند، متخصص جراحی عمومی و لاپاروسکوپی مشورت کنید. ایشان با سال ها سابقه در انجام عمل های موفقیت آمیز بای پس، اسلیو معده و سایر تکنیک های جراحی چاقی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند.
سلام، ممکنه بگین هزینه عمل پلیسه زدن معده چنده؟
با عرض سلام و آرزوی سلامتی
هزینه عمل جراحی پلیسه معده با توجه به عوامل مختلف یعنی پوشه بیمه ای بیمار، محل درمان و سایر عوامل جانبی متغیر است. جهت کسب اطلاعات دقیق بهتر است از مشاوره تلفنی مطب دکتر قدسی استفاده کنید.
ممنون از مقاله خوبتون. آیا عمل پلیکاسیون معده برای افرادی که دیابت دارن مناسبه؟
پلیسه معده در افراد دیابتی توصیه نمی شود و به همین دلیل بهتر است از سایر روشهای جراحی چاقی استفاده کنید.
سلام دکتر، ممنون از مقاله خوبتون، برای گرفتن نوبت و مشاوره باید چی کار کنم؟
برای دریافت نوبت مشاوره جراحی پلیسه معده از مطب دکتر حامد قدسی میتوانید از شماره تلفنهای موجود استفاده کنید.
سلام آقای دکتر، ممکنه بگین جراحی لاغری پلیکاسیون معده برای من هم مناسبه یا نه؟ من قدم ۱۶۵ و وزنم ۱۱۲
متاسفانه شما مشکل چاقی شدید داشته و حتماً باید از روش جراحی برای درمان خود استفاده کنید. البته متد جراحی تنها بعد از بررسی سوابق سلامتی شما قابل توصیه خواهد بود.
من قصد انجام این عمل رو دارم ولی از عوارضش می ترسم. به نظرتون باید چی کار کنم؟ چاقی هم واقعا اذیتم می کنه
اگر شاخص توده بدنی شما در حد مورد نظر باشد، حتماً باید از یکی از روشهای درمانی برای رفع مشکل چاقی خود استفاده کنید. فراموش نکنید که اضافه وزن شدید و چاقی میتواند عوارض بسیاری را به همراه داشته باشد. برای دریافت مشاوره در زمینه جراحی پلیسه معده میتوانید با شمارههای موجود تماس بگیرید.
سلام دکتر، شما بجز کلینیک خودتون عمل ها رو جای دیگه ای انجام میدین؟
عمل جراحی پلیسه معده توسط دکتر قدسی در بیمارستانهای میلاد و دی انجام میشود.
سوالم اینه که آیا هزینه عمل پلیکاسیون معده تحت پوشش بیمه قرار میگیره یا نه؟
بسته به نوع و محل انجام جراحی بیمه بخشی از هزینه های عمل پلیسه معده را پوشش میدهد. برای مثال اگر به بیمارستان میلاد مراجعه کنید میتوانید از مزیتهای بیمه تامین اجتماعی بهرهمند شوید.
من پیش شما عمل پلیسه رو انجام دادم، واقعا بهترین دکتر پلیسه معده ایران شمایین
بسیار خوشحالیم که از خدمات ما رضایت دارید. امیدواریم که در تمامی مراحل زندگی خود موفق و سلامت باشید.
من خیلی دنبال یه مقاله جامع در مورد جراحی پلیسه بودم. خیلی ممنون ازتون
بسیار خورسندیم که این مطلب درباره جراحی پلیکاسیون معده برای شما مفید بوده است.
به طور کلی بین این عمل و جراحی اسلیو معده و بای پس معده کدوم یک رو توصیه می کنین؟
عمل پلیسه معده به نسبت جراحیهای دیگر کمتر تهاجمی بوده و با حذف بخشی از مسیر گوارش همراه نخواهد بود. لازم به ذکر است که پلیسه معده قابل بازگشت است، اما اینکه کدام عمل برای بیمار مناسب است، تنها پس از بررسیهای دقیق قابل اعلام خواهد بود.
سلام من با قد ۱۶۷ ووزن ۸۷ کیلو دوست دارم کمترین ریسک عمل رو داشته باشم و میخواستم بدونم با این توده من هزینه جراحی پلیسه تون چند هست ،و آیا بیمه مورد قبول هست
جهت اطلاع از شرایط دقیق هزینه ها بهتر است به علت نیاز به توضیحات با شماره تماس های موجود تماس بگیرید.