چاقی بعد از جراحی لاغری

خانه | جراحی ها | چاقی بعد از جراحی لاغری
احتمال شکست جراحی چاقی چقدر است؟

چاقی بعد از جراحی لاغری: امروزه جراحی‌های متابولیک یکی از بهترین راه‌های درمان چاقی مرضی و مشکلات مرتبط با آن به شمار می‌رود. با این حال درست مانند تمامی روش‌های درمانی، جراحی‌های چاقی هم روی بعضی از بیماران کار نمی‌کند. افرادی که در رژیم و تمرینات ورزشی جهت کاهش وزن خود شکست خورده‌اند از طریق جراحی چاقی به دنبال تحقق رویای خود در مورد تناسب اندام و لاغری هستند. انواع این جراحی با تکنیک‌های مختلفی انجام می‌شوند که هر کدام از آن‌ها با تشخیص پزشک و بنا بر شرایط جسمی و سبک زندگی فرد انتخاب می‌شوند، اما نکته مهمی که وجود دارد و در واقع یکی از مهمترین چالش‌ها و نگرانی‌های افراد بعد از انجام جراحی است، شکست بعد از جراحی لاغری می‌باشد.

اگرتصمیم خود را برای کاهش وزن گرفته‌اید، به طور حتم می‌دانید که این تصمیم چه تأثیری بر سلامتی و تغییر سبک زندگی شما خواهد داشت. مزایای متعددی که بعد از انجام جراحی‌های متابولیک به آن دست پیدا می‌کنید ارزش مبارزه برای پیروزی و رسیدن به اهداف لاغری را دارد.

اما دلایل شکست بعد از جراحی لاغری چیست؟ چرا جراحی‌های چاقی روی بعضی از افراد کار نمی‌کند؟ در ادامه، به بررسی کامل این موضوعات می‌پردازیم.

بعد از جراحی چه انتظاری باید داشت؟

بعد از جراحی چه انتظاری باید داشت؟

جراحی چاقی می‌تواند به شما برای از دست دادن وزن اضافی بدن کمک کند. با این حال، تنها در صورتی می‌تواند تأثیر درازمدت داشته باشد که شما تلاش کنید برای کاهش وزن و حفظ سلامتی‌تان، تغییرات قابل توجهی در شیوه زندگی خود ایجاد نمایید. پس از عمل جراحی، درک نقاط عطفی که می‌خواهید در دوره‌های مختلف مانند سه ماه، شش ماه یا چند سال بعد به آن برسید، بسیار مهم است.

کسب اطلاعات لازم قبل از جراحی بسیار مهم است زیرا شما را به طور کافی برای آنچه قبل و بعد از عمل اتفاق خواهد افتاد، آماده می‌کند. شما باید به خوردن وعده‌های غذایی کوچک متعهد شوید، زیرا پرخوری می‌تواند باعث تغییراتی در سیستم گوارش شما شود و تأثیر جراحی را تا حد زیادی خنثی کند و سبب شکست بعد از جراحی لاغری شود.

در طول دو هفته اول پس از عمل، باید از رژیم غذایی پروتئین مایع پیروی کنید. قبل برگشتن به رژیم غذای معمولی بعد از یک تا سه ماه، ابتدا باید با غذا‌های نرم و پوره شده شروع کنید. این به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید که چه چیزی را می‌توانید تحمل کنید و چه چیزی سیستم گوارشتان را اذیت می‌کند.

بسته به نوع جراحی کاهش وزن، زمان برگشتن به رژیم غذای معمولی ممکن است متفاوت باشد، در نتیجه میزان کاهش وزن نیز متفاوت است. به عنوان مثال، شش ماه پس از عمل بای پس معده، بیمار ممکن است حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از وزن اضافی بدن خود را از دست بدهد. با این حال، اگر بعد از این مدت هیچ نتیجه‌ای مشاهده نکردید، مهم است که علت را پیدا کنید. دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد. عدم رعایت مراقبت‌ها و برنامه غذایی توصیه شده توسط پزشک مهمترین علت می‌باشد. در هر صورت علت هرچه باشد جهت مشاوره می‌توانید به جراح چاقی خود مراجعه نمایید.

دلایل شکست بعد از جراحی لاغری چیست، چرا بعد جراحی باز هم وزن اضافه میکنم؟

احتمال شکست جراحی چاقی بسیار کم است و به طور معمول، بیماران نتایج دلخواه خود را از جراحی‌های لاغری می‌گیرند. کاملاً طبیعی است که پس از انجام عمل لاغری، و کاهش وزن، نگران افزایش وزن مجدد باشید. پژوهش‌های پزشکی نشان می‌دهند عوامل زیر در بازگشت وزن و شکست بعد از جراحی لاغری می‌توانند مؤثر واقع شوند:

از سرگیری رژیم غذایی ناسالم پس از انجام جراحی کاهش وزن

از سرگیری رژیم غذایی ناسالم پس از انجام جراحی کاهش وزن

رفتار‌های غذایی در بازگشت وزن پس از جراحی معده بسیار مؤثر هستند. برخی از بیماران بعد از کاهش وزن، حتی به میزان کم، خوردن غذای مضر را از سر می‌گیرند. این موضوع یکی از اصلی‌ترین دلایل شکست بعد از جراحی لاغری و نرسیدن بیماران به اهداف کاهش وزنشان می‌باشد. ادامه دادن به عادات غذایی غلط پیشین مانند پرخوری با شیوه جدید نیز موجب افزایش وزن بعد عمل خواهد شد.

همکاری با یک متخصص تغذیه چاقی برای ایجاد یک برنامه غذایی مخصوص که نیاز‌های تغذیه‌ای روزانه شما را برآورده می‌کند، به شما کمک می‌کند سریع وزن خود را کاهش دهید و همزمان مواد مغذی مورد نیاز بدن برای عملکرد مطلوب را تأمین کنید.

 بی توجهی به توصیههای غذایی

حتی با خوردن مقادیر کمی از فست فود، شکر، غذا‌های فرآوری شده و سایر غذا‌های مضر، امکان بازگشت اضافه وزن وجود دارد. مصرف زیاد غذا‌های پرکالری نیز در افزایش وزن بعد جراحی بسیار اثر‌گذار هستند.

عدم انجام تمرینات ورزشی توصیه شده

نداشتن تحرک و ورزش نکردن از دیگر دلایل شکست بعد از جراحی لاغری است. یادتان باشد که باید کالری‌هایی را که می‌خورید بسوزانید، حتی اگر میزان این کالری‌ها، در مقایسه با آنچه پیش از جراحی چاقی مصرف می‌کردید، بسیار کمتر باشد؛ زیرا در غیر این صورت نمی‌توان موفقیت صد در صدی عمل را ضمانت کرد.

تمرینات ورزشی علاوه بر سوزاندن کالری‌های مصرفی، باعث افزایش متابولیسم نیز می‌شوند که همین موضوع سبب تسریع فرایند کالری سوزی می‌شود. ورزش همچنین می‌تواند به سفت شدن پوست شما کمک کند و این موضوع از افتادگی پوست بعد از کاهش وزن سریع ناشی از جراحی چاقی، جلوگیری می‌کند. اگر ورزش‌های کالری سوز و هوازی را نادیده بگیرید و از آن‌ها استفاده نکنید، سرعت کاهش وزنتان کاهش می‌یابد.

پیگیری نکردن شرایط پس از عمل جراحی با پزشک و تیم عمل لاغری

برخی بیماران پس از جراحی شرایط خود را به درستی پیگیری نمی‌کنند. عدم مراجعه به مشاوران و متخصصان تغذیه و دنبال کردن رژیم غذایی به صورت خودسرانه می‌توانند باعث شوند تا نتایج آن گونه که می‌خواهید پیش نرود. در این صورت شکست بعد از جراحی لاغری می‌تواند انگیزه و اعتماد به نفس شما را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین با جراح، پزشک، مشاوره تغذیه و تمامی کسانی که در این زمینه می‌توانند به صورت تخصصی به شما کمک کنند همکاری داشته باشید.

نحوه جلوگیری از افزایش وزن پس از جراحی چاقی

نحوه جلوگیری از افزایش وزن پس از جراحی چاقی

چاقی یک بیماری مزمن است که افزایش تدریجی وزن را تسهیل می‌کند. اگرچه انجام عمل جراحی کاهش وزن مانند اسلیو معده یا بای پس معده می‌توانند نقاط عطفی برای تقویت سلامتی و بهبود بیماری‌های مختلف در افراد مبتلا به چاقی باشند، اما تضمینی وجود ندارد که بدون ایجاد تغییرات اساسی در سبک زندگی، بتوانید وزن خود را کاهش دهید. مهم است که جهت پیشگیری از شکست بعد از جراحی لاغری به رژیم غذایی سالم و فعالیت‌های بدنی منظم که توسط جراحتان توصیه می‌شود، پایبند باشید. شما باید به طور منظم توسط جراح خود ویزیت شوید تا پیشرفت‌تان را زیر نظر داشته باشد و راهنمایی‌های لازم را در اختیارتان قرار دهد. این یک باور غلط است اگر فکر کنید پس از جراحی لاغری دیگر نباید عادات غذایی اصلاح شوند.

به خاطر داشته باشید که جراحی کاهش وزن یک تکنیک جادویی برای لاغری نیست، بلکه تنها اولین قدم برای ورود به مسیرکاهش وزن است. این امکان وجود دارد که بعد از جراحی، وزن خود را کاهش دهید، اما اگر به سبک جدید زندگی خود متعهد نباشید، به نتیجه نخواهید رسید. بنابراین اگر می‌خواهید علاوه بر زیبایی و تناسب اندام بر بیماری‌ها و مشکلات مرتبط با چاقی غلبه کنید باید خود را برای رژیم غذایی سخت و تمرینات منظم ورزشی آماده نمایید. رعایت این موارد مانع شکست بعد از جراحی لاغری می‌شوند.

چه افرادی بیشتر در معرض شکست بعد از جراحی لاغری هستندن؟

 اگر بعد از عمل جراحی لاغری هم میزان دریافت کالری از طریق غذا‌ها بیشتر از مصرف انرژی باشد، چاق می‌شوید. این قضیه وقتی بیشتر اهمیت پیدا می‌کند که بدانید پس از عمل جراحی لاغری ممکن است تحمل غذا‌های پرحجم و کم کالری دشوار باشد. پس اگر فرد غذا‌های سالم و کم کالری را حذف کند و در عوض، مایعات شیرین و پرکالری بخورد. به طور حتم، چنین رفتار‌های غذایی اشتباهی باعث وزن گرفتن دوباره می‌شوند.

اگر آنچه در پژوهش‌های پزشکی معتبر به دست آمده است و در بالا به آن‌ها اشاره شد را به خوبی تجزیه و تحلیل کنید، متوجه می‌شوید تغییر عادات غذایی پس از جراحی معده، اهمیت زیادی در ثبات وزن و عدم شکست بعد از جراحی لاغری دارند. بخشی از موفقیت در لاغر ماندن، حتی پس از جراحی لاغری، رعایت دستورات تغذیه‌ای است که توسط پزشک یا کارشناس تغذیه به شما داده شده است. باید خاطر نشان کرد که اشتها تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. در افراد سالم به نظر می‌رسد تماشای تلویزیون هنگام غذا خوردن، نوشیدن مشروب الکلی و کم خوابی سه عاملی هستند که به طور کاذب اشتهای فرد را زیاد می‌کنند. در افرادی که هر سه عامل به طور همزمان وجود دارند، کنترل اشتها بسیار دشوار می‌گردد.

کلیدی‌ترین رفتار غذایی برای ثابت نگه داشتن وزن، پایش خود است. باید نظارت دقیقی بر میزان غذایی که مصرف می‌کنید داشته باشید. متأسفانه گزارش‌های پزشکی نشان می‌دهند که حدود نیمی از افراد، در برآورد میزان غذای مصرفی اشتباه می‌کنند. این افراد بیشتر از افرادی که در یادداشت میزان مصرف غذا دقیق هستند، در معرض وزن گرفتن پس از جراحی قرار دارند.

تغییرات فیزیکی بدن و تأثیر آن در افزایش وزن پس از جراحی

در صورت چاقی دوباره پس از جراحی لاغری باید به برخی از تغییرات فیزیکی در بدن هم شک کرد. بدن ما شرایط ثابتی ندارد. با هر تغییری که در شرایط بدن پیش می‌آید، ممکن است سیستم بدن هم تغییر پیدا کند.

پس از انجام جراحی لاغری هم احتمال تغییر تدریجی بدن وجود دارد. تغییرات فیزیکی سایز معده و گشاد شدن آن از جمله این تغییرات است. این گونه تغییرات که به ندرت اتفاق می‌افتند نیز می‌توانند باعث وزن گرفتن فرد پس از جراحی لاغری شوند.

آیا جراحی چاقی به تنهایی برای کاهش وزن کافی است؟

پس از مطالعه مقاله بهتر متوجه می‌شوید که جراحی لاغری، به تنهایی برای کاهش وزن کافی نیست. در واقع این جراحی به شما فرصت دوباره‌ای داده است که با بهبود و اصلاح سبک زندگی خود، به ویژه در ارتباط با خوردن و تحرک، فرم بدن خود را تغییر داده و شکل متناسب آن را حفظ کنید. جراحی چاقی، معجزه نیست بلکه یک فرصت دوباره است. با عادات غذایی درست و افزایش تحرک به خوبی از این فرصت دوباره استفاده کنید تا شکست بعد از جراحی لاغری را تجربه نکنید.

جمعبندی

برای پیشگیری از شکست بعد از جراحی لاغری، به بهترین جراح چاقی در تهران مراجعه کنید. دستورالعمل‌های جراح چاقی خود را با دقت پیگیری کنید، غذا، نوشیدنی‌ها و حجم آب تجویز شده توسط متخصص تغذیه چاقی خود را جدی بگیرید و براساس آن مواد غذایی را مصرف کنید. ورزشی را پیدا کنید که از آن لذت می‌برید و تمرینات ورزشی را مرتب انجام دهید. از منابع متعدد حمایت از کاهش وزن مانند گروه‌های پشتیبانی کاهش وزن استفاده کنید. تا جایی که می‌توانید تجربیات خود را با افرادی که در مسیر این سفر هستند، به اشتراک بگذارید. فراموش نکنید، جراحی کاهش وزن “فقط یک عمل جراحی” نیست، بلکه تغییر کامل سبک زندگی است. کاهش وزن و تناسب اندام، یک مسیر طولانی است که دستیابی و حفظ آن، ممکن است تمام عمر طول بکشد.

دکتر سید حامد قدسی یکی از جراحان مطرح چاقی هستند که سالانه به افراد زیادی کمک می‌کنند تا به اهداف کاهش وزن خود برسند. دکتر قدسی مدرک جراحی چاقی خود را در یکی از بهترین دانشگاه‌های فرانسه کسب کرده‌اند و به تکنیک‌های مختلف جراحی چاقی مانند اسلیو معده، بای پس معده، حلقه معده و… مسلط هستند.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
درباره دکتر حامد قدسی
متخصص لاپاروسکوپی پیشرفته و جراح چاقی، دوره تکمیلی از استراسبورگ فرانسه، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی IFSO

پست های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *