اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که برای لاغری و کاهش وزن عمل اسلیو معده را انجام دادهاید برای اثربخشی بهتر نتایج و پیشگیری از عوارض احتمالی باید درباره نکات مراقبتی بعد از انجام این جراحی مانند مصرف دارو محتاطانه عمل کنید. در این مقاله دکتر حامد قدسی چهره پر آوازه در زمینه جراحی چاقی با شما در مورد لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو معده صحبت خواهند کرد.
برای دسترسی به مطالب ویژه درباره عمل جراحی اسلیو معده کلیک کنید و با همه چیز درباره این عمل معجزه آسا آشنا شوید.
بسیاری از افراد به دلیل بیماریهای قلبی، چاقی و عوارض مرتبط با آن مانند فشار خون، دیابت، آپنه انسدادی خواب و… باید دارو مصرف کنند، اما برخی داروها مانند امپرازول، ناپروکسن، ایبوپروفن، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، کورتیکواستروئیدها و آسپرین بلافاصله پس از جراحی ممنوع هستند. مصرف این داروها میتواند به سیستم گوارشی شما از جمله معده و روده آسیب وارد کرده و دوران نقاهت و بهبودی را طولانیتر نمایند. به همین دلیل قبل از مصرف هر دارو بعد از جراحی باید با پزشک خود مشورت نمایید که با لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو آشنا شوید.
در مورد هر دارویی که مصرف میکنید باید از پزشک خود بپرسید، آیا ادامه مصرف داروها بعد از عمل اسلیو خطرناک است؟ از کی باید مصرف مجدد داروها آغاز شود؟ همچنین ممکن است پزشک بعد از جراحی چاقی داروهای جدیدی را برای شما تجویز کند؛ بنابراین لازم است پرونده پزشکی خود را قبل از جراحی در اختیار پزشک قرار دهید تا پزشک با توجه به وضعیت سلامتی شما داروهای جدید توصیه کرده یا داروهای جایگزین را معرفی نماید. این مقاله با هدف بررسی لیست داروهای ممنوع بعد از عمل اسلیو معده نگارش شده تا به خوبی به نگرانیهای شما در این زمینه پاسخ داده شود. پس برای کسب اطلاعات بیشتر ما را تا انتها همراهی نمایید.
بررسی لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو معده
پس از انجام جراحی لاغری شما مجاز به مصرف برخی داروها نخواهید بود. در زیر به لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو معده اشاره شده است:
- امپرازول
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)
- آسپرین
- قرص جوشان آلکا سلتزر
- کپسول سلکوکسیب یا سلبرکس
- داروهای سرماخوردگی کوریسیدین
- کورتیکواستروئیدها
امپرازول
امپرازول یکی از مهمترین داروهایی است که مصرف آن بعد از جراحی متابولیک منع شده است. استفاده از این دارو میتواند به دستگاه گوارشی آسیب وارد کند. به طور معمول پزشکان مصرف این دارو را تا ۶ ماه یا بیشتر بعد از جراحی به تعویق میاندازند.
داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)
داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن از جمله داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی هستند. مصرف این دست از داروها میتواند معده را تحریک کرده و باعث ایجاد زخم در معده شود که این میتواند شرایط حادی را برای سلامتی فرد ایجاد نماید و روند بهبودی را کندتر نماید. از طرفی مصرف این داروها بعد از جراحی خون را رقیق کرده و خطر خونریزی را افزایش میدهند.
آسپرین
این دارو و سایر داروهایی که حاوی آسپرین هستند همگی میتوانند باعث افزایش خطر خونریزی بعد از جراحی شوند.
قرص جوشان آلکا سلتزر
این قرص حاوی اسید سیتریک، بیکربنات سدیم و آسپرین است و جز داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی محسوب میشود که به عنوان مسکن و ضد التهاب تجویز میشود. مصرف این دارو بلافاصله بعد از انجام جراحی خطر خونریزی بیش از حد را افزایش خواهد داد و این در نهایت میتواند به لخته شدن خون و ترومبوز عمیق وریدی بیانجامد.
بیسموت ساب سالیسیلات
در لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو معده باید بیسموت ساب سالیسیلات را نیز قرار داد. این دسته از داروها معمولاً برای مشکلات معده و دستگاه گوارش مانند اسهال، سوء هاضمه، سوزش سر دل و تهوع توصیه میشود. با این وجود مصرف این دارو بعد از اسلیو یا بای پس معده در روند انعقاد خون اختلال ایجاد میکند.
کپسول سلکوکسیب یا سلبرکس
چاقی میتواند عوارضی همچون التهاب مفاصل و دردهای استئوآرتریت را به همراه داشته باشد. برای کمک به کاهش این علائم کپسول سلکوکسیب تجویز میشود. مصرف این دارو بعد از اسلیو علاوه بر کند کردن روند بهبودی میتواند با زخم معده وخونریزی همراه بوده و در موارد حاد خطر حمله قلبی و سکته را به همراه داشته باشد.
داروهای سرماخوردگی کوریسیدین
اگر چاقی باعث افزایش فشار خون شما شده قبل و بعد از انجام اسلیو باید از مصرف داروهای سرماخوردگی کوریسیدین پیشگیری نمایید. مصرف این نوع از داروها به خصوص پس از اصلی باعث تنگ شدن عروق شده و میتواند بر سایر رگهای بدن نیز تاثیر گذاشته و فشار خون را تشدید کند و با خطر خونریزی و لخته شدن خون همراه باشد.
کورتیکواستروئیدها
پردنیزولون و کورتیزول نیز در لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو معده قرار دارند. این داروها خواص ضد التهابی داشته و همچنین برای گشاد نمودن عروق استفاده میشود. با این وجود مصرف این داروها بعد از جراحی متابولیک با سرکوب کردن سیستم ایمنی میتواند بهبودی را تاخیر بیاندازد. از طرفی مصرف این داروها بعد از جراحی عوارض گوارشی از جمله زخم معده، گاستریت و استئو هپاتیت را نیز به همراه دارد.
نکات مهم در مورد مصرف دارو بعد از انجام جراحی اسلیو معده
آیا می خواهید بدانید داروهای بعد از عمل اسلیو معده چیست؟ پاسخ شما اینجاست! کلیک کنید و با مهم ترین داروهای بعد از عمل جراحی اسلیو معده آشنا شوید.
بعد از انجام هر نوع جراحی لاغری باید تغییرات مختلفی را در نحوه مصرف دارو اعمال نمایید. به این نکته توجه داشته باشید که بعد از جراحی شرایط شما منحصر به فرد میشود، بنابراین باید پس از دانستن لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو , بهترین راه برای چگونگی مصرف دارو انتخاب شود. نکات زیر کمک میکنند تا شما بتوانید بدون هیچگونه عارضه یا ناراحتی داروهای خود را مصرف نمایید:
- کپسولها و قرصهای بزرگ میتوانند در مسیرهای جدید و کوچکتر معده گیر کنند. ممکن است برای ایمنی پس از جراحی نیاز به خرد کردن یا جویدن قرصها، خالی کردن کپسولها یا مصرف نسخههای مایع داروی فعلی خود داشته باشید.
- پس از جراحی اسلیو معده نمیتوان مانند سابق داروهای حاوی ماده فعال با دوز بالا را که به صورت آهسته جذب میشوند، مصرف کرد. نحوه مصرف این داروها برای پیشگیری از آسیب به روده باید تغییر پیدا کند. ممکن است لازم باشد تا داروها را خرد کرده یا بجوید. در غیر این صورت باید از مصرف کامل دارو اجتناب نمود.
- شرایط فعلی سلامتی شما ممکن است در طول زمان به دلیل کاهش وزن و محدودیتهای غذایی جدید تغییر کند. به همین دلیل، ممکن است نیاز باشد که دوز داروهای تجویزی متناسب با سبک زندگی جدید و تغییرات بدن تنظیم شود.
- اگر احساس میکنید پس از مصرف دارو به ویژه در هفتههای اولیه بعد عمل چار ناراحتیهای گوارشی یا سایر علائم آزاردهنده شدهاید بلافاصله با پزشک یا جراح چاقی خود تماس بگیرید.
- اگر در حال حاضر از داروهای بدون نسخه به طور منظم استفاده میکنید، حتما قبل از جراحی به پزشک خود اطلاع دهید تا یک برنامه درمانی قابل اجرا در طول دوران نقاهت داشته باشید که هم نیازهای بهبودی و هم شرایط سلامتی شما را برآورده سازد.
چه مدت بعد از عمل اسلیو معده میتوانم دوباره مصرف داروهای خود را از سر بگیرم؟
اگر دچار اضافه وزن و چاقی هستند به دلیل شرایط سلامتی مرتبط با چاقی ممکن است لازم باشد تا داروهایی را مصرف نمایند، اما بسیاری از این داروها به دلیل کاهش وزن و بهبود سلامتی بعد از انجام جراحی اسلیو قطع خواهند شد. در مواردی که شرایط سلامتی بیمار خاص باشد ممکن است داروهایی با دوز پایینتر جایگزین شوند.
بسته به نوع دارو ممکن است مدت ۳ تا ۶ ماه زمان لازم باشد تا شما بتوانید مجدد داروهای خود را مصرف نمایید. این در نهایت به تشخیص پزشک وضعیت سلامتی و چگونگی طی کردن دوران نقاهت شما بستگی دارد. با رعایت مراقبتهای بعد مانند اصلاح رژیم غذایی، عدم استعمال سیگار، دخانیات و نوشیدنیهای الکل شما سریعتر میتوانید به بهبود وضعیت جسمانی خود کمک کرده و از عوارض جانبی داروها یا تداخل دارویی در امان باشید.
آنچه که در مورد لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو معده مورد بحث قرار گرفت
اسلیو با کوچک کردن اندازه معده به لاغری و کاهش وزن افراد کمک میکند. برخی افراد به دلیل شرایط خاص سلامتی ناشی از چاقی یا ابتلا به سایر بیماریها مجبور به مصرف دارو هستند. مصرف دارو بعد از اسلیو باید با احتیاط بیشتری صورت بگیرد زیرا ممکن است به سیستم گوارشی آسیب بزند از همین جهت دانستن لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو بسیار حائز اهمیت است.
از طرفی بعد از جراحی نیز داروهایی تجویز خواهند شد که ممکن است با داروهای قبلی شما تداخل داشته باشند. مصرف دارو باید زیر نظر پزشک و حداقل به مدت ۳ تا ۶ ماه بعد از جراحی باشد. فراموش نکنید مصرف هر نوع دارویی بلافاصله بعد از جراحی بدون مجوز پزشک ممنوع است.
امپرازول، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، آسپرین، قرص جوشان آلکا سلتزر، کپسول سلکوکسیب یا سلبرکس، داروهای سرماخوردگی کوریسیدین و کورتیکواستروئیدها در لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو معده قرار دارند. از طرفی دوز، نوع و نحوه مصرف داروها بعد از جراحی نیز ممکن است تغییر کنند. برای اطمینان از چگونگی مصرف داروها بعد از جراحی اسلیو توصيه میشود به بهترین دکتر اسلیو معده در تهران مراجعه نمایید. دکتر حامد قدسی عضو انجمن بینالمللی جراحان چاقی هستند که مدارک علمی خود را از دانشگاههای معتبر از جمله دانشگاه استراسبورگ فرانسه کسب نمودهاند.
جهت مشاوره و دریافت نوبت میتوانید به صورت حضوری به آدرس مطب دکتر حامد قدسی یعنی تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید عباسپور، روبروی بیمارستان دی، ساختمان پزشکان۱۸، طبقه دوم مراجعه کنید. شما میتوانید برای پذیرش شنبهها و دوشنبهها ساعت ۱۸ به مطب و چهارشنبهها ساعت 16 به بیمارستان دی مراجعه کنید.
برای دریافت نوبت و مشاوره به صورت غیر حضوری میتوانید از طریق نوبت دهی آنلاین اقدام کنید یا با شماره تلفن های زیر تماس حاصل نمایید:
شماره مطب
02188870946
02188870945
شماره برای رزرو نوبت
09109254936
مشاوره آنلاین
09931466388
منابع
https://saynotoobesity.com/medications-to-avoid-after-gastric-sleeve-surgery/
https://www.ucsfhealth.org/education/life-after-bariatric-surgery
https://westtexasbariatric.com/avoid-these-medications-after-gastric-sleeve-surgery/