لیپوساکشن

خانه | لیپوماتیک | لیپوساکشن
پیکرتراشی و لیپو

لیپوساکشن: تلاش های مداوم شما جهت کاهش وزن ممکن است همیشه با موفقیت همراه نباشد، به خصوص اگر شاخص توده بدنی بالای ۳۰ یا ۳۵ داشته باشید. انواع تکنیک های پزشکی کاهش وزن مانند جراحی چاقی یا پیکر تراشی به کمک آمده اند تا تناسب اندام و لاغری دیگر یک رویا نباشد. یکی از مهمترین این روشها لیپوساکشن است .عمل لیپوساکشن یک جراحی زیبایی است که  با حذف کردن چربی‌های مقاوم در برابر رژیم غذایی و ورزش باعث ایجاد تناسب اندام در بخش‌های مختلف بدن می‌شود.

معمولاً این عمل توسط جراح چاقی یا جراح پلاستیک و زیبایی روی باسن، شکم، ران، پهلوها، بازو‌ها و زیر چانه یا صورت انجام می‌شود تا شکل و فرم آن‌ها بهبود یابد. عمل را می‌توان هم‌زمان با سایر جراحی‌های پلاستیک، از جمله لیفت صورت، کوچک کردن سینه، پیکر تراشی و تامی تاک هم انجام داد.

این نوع جراحی زیبایی به عنوان یک روش کاهش وزن یا جراحی لاغری در نظر گرفته نمی‌شود و فقط برای خارج کردن چربی‌های سطحی زیر پوست کاربرد دارد. اگر اضافه وزن دارید، باید از طریق رژیم غذایی و ورزش یا از طریق جراحی‌های چاقی، مانند جراحی بای پس معده به محدوده وزن نرمال برای لیپوساکشن برسید.

این مقاله با هدف بررسی پیکرتراشی با استفاده از این تکنیک نگارش شده است. با ما همراه باشید تا هر آنچه که لازم است در این مورد بیاموزید.

لیپوساکشن چیست؟

لیپوساکشن چیست؟

افرادی که تحت این عمل قرار می‌گیرند معمولاً وزن بدن ثابتی دارند، اما می‌خواهند توده‌های سرسخت چربی را در قسمت‌های خاصی از بدن حذف کنند. در این روش سلولیت، گودی، یا ترک‌های پوستی از بین نمی‌روند. در واقع هدف این جراحی زیبایی بیشتر اندام است. این روش مناسب کسانی است که می‌خواهند کانتور بدن خود را تغییر داده و فرم ظاهری آن را تقویت کنند.

لیپوساکشن سلول‌های چربی را برای همیشه از بین می‌برد. با این حال، اگر بیمار پس از عمل سبک زندگی سالمی را دنبال نکند، این خطر وجود دارد که سلول‌های چربی باقی مانده بزرگ شوند و جای سلول‌های قبلی را بگیرند. فراموش نکنید، مقدار چربی که می‌توان با استفاده از این روش از بین برد محدود است. این تکنیک زیبایی در قسمت‌های مختلف بدن قابل انجام است:

  • شکم
  • قسمت‌های بالایی بازو‌ها
  • باسن
  • ساق و مچ پا
  • پهلو ها
  • کمر
  • ران
  • چانه و گردن

علاوه بر موارد بالا، گاهی اوقات می‌توان از لیپوساکشن برای کوچک کردن سینه یا درمان ژنیکوماستی استفاده کرد.

آیا من کاندیدای خوبی برای عمل لیپوساکشن هستم؟

لازم است که در مورد این جراحی و به طور کلی، در مورد تمام جراحی‌های زیبایی انتظارات واقع بینانه داشته باشید. لیپوساکشن یک روش جراحی است و درست مانند تمام عمل‌های جراحی، با خطراتی همراه است. برای کاهش عوارض در حین یا بعد جراحی شما باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • از سلامت خوبی برخوردار باشید
  • اضافه وزن کمی داشته باشید
  • پوست‌تان از استحکام و قابلیت ارتجاعی خوبی برخوردار باشد
  • سیگاری نباشید

نکته مهم: اگر بیماری‌های مرتبط با خون، بیماری قلبی، دیابت یا سیستم ایمنی ضعیف دارید، پزشکان این روش را برای شما توصیه نمی‌کنند.

عمل لیپوساکشن چگونه به من کمک می‌کند؟

هنگامی که وزن اضافه می‌کنید، سلول‌های چربی در اندازه و حجم افزایش می‌یابند. لیپوساکشن تعداد سلول‌های چربی را در یک ناحیه خاص کاهش می‌دهد. مقدار چربی برداشته شده به ظاهر ناحیه و حجم چربی بستگی دارد. به طور کلی تغییرات کانتور ایجاد شده دائمی هستند. البته تا زمانی که وزن شما ثابت بماند.

پس از انجام این تکنیک پیکر تراشی، پوست در ناحیه تحت درمان، فرم جدیدی به خود می‌گیرد. اگر پوست رنگ، استحکام و خاصیت ارتجاعی خوبی داشته باشید، احتمالاً پوستتان بعد از جراحی صاف به نظر می‌رسد و شما اندام زیباتری خواهید داشت، با این حال، اگر پوست شما نازک و دارای خاصیت ارتجاعی ضعیف است، ممکن است پوست در نواحی تحت درمان شل به نظر برسد. یادتان باشد که این عمل زیبایی سلولیت یا سایر بی‌نظمی‌های سطح پوست را بهبود نمی‌بخشد. در نتیجه ترک‌های پوستی با استفاده از این روش از بین نمی‌روند.

اقدامات اساسی قبل از انجام جراحی لیپوساکشن

اقدامات اساسی بعد از لیپوساکشن

قبل از انجام جراحی چه کاری باید انجام دهم؟ چه اقدامات و آمادگی های قبل از جراحی نیاز است؟ این‌ها همه سوالات و چالش‌های افراد قبل از اقدام برای این جراحی زیبایی است. در پاسخ به این سوالات و برای کاهش نگرانی ها و دغدغه‌های خود قبل از هر چیز لازم است که با جراح خود مشورت کنید. در مورد اهداف، گزینه‌ها، خطرات و مزایا و هزینه‌ها صحبت کنید. تمام سؤالات خود را بپرسید. اگر به جراح چاقی مراجعه کرده و تصمیم خود را برای انجام عمل گرفته‌اید، به طور حتم جراح دستورالعمل‌هایی را در مورد نحوه آماده شدن برای عمل به شما می‌دهد. این دستورات ممکن است شامل محدودیت‌های رژیم غذایی باشد.

در مورد هرگونه آلرژی و دارو‌هایی که مصرف می‌کنید، از جمله مکمل‌های بدون نسخه و گیاهی، به جراح خود بگویید. احتمالاً به شما توصیه می‌شود چند هفته قبل از عمل، مصرف برخی دارو‌ها مانند رقیق‌کننده‌های خون و مسکن‌های خاص را متوقف کنید.

هنگام عمل لیپوساکشن چه اتفاقی میافتد؟

لیپوساکشن یک روش تهاجمی است که با استفاده از بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام می شود، بنابراین ممکن است مدت زمان عمل حدود یک تا چهار ساعت طول بکشد. زمان عمل بستگی به وسعت و ناحیه تحت جراحی دارد.

ممکن است برای درمان قسمت‌های تحتانی بدن از اپیدورال استفاده شود. در این حالت، ماده بی‌هوش‌کننده به فضای اپیدورال اطراف دورا(dura) یا کیسه پر از مایعی که اطراف ستون فقرات قرار دارد، تزریق می‌شود. این کار تا حدی شکم و پا‌ها را بی حس می‌کند.

هنگامی که جراحی در نواحی بسیار کوچک انجام می‌شود، ممکن است از بی‌حسی موضعی استفاده شود. اگر بیمار فقط به بی حسی موضعی نیاز داشته باشد، ممکن است از او خواسته شود که در طول عمل بایستد تا از برداشتن صحیح چربی‌ها اطمینان حاصل شود.

تکنیکهای مختلف عمل لیپوساکشن

تکنیک های مختلف لیپوساکشن

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه‌های مختلف پزشکی تکنیک های جراحی نیز توسعه یافته‌اند و با راحتی و سرعت بیشتری انجام می‌شوند. جراحی‌های چاقی و زیبایی مانند اسلیو معده، ابدومینوپلاستی، بای پس و… نیز همسو با رشد علم پزشکی و با به روزترین تکنیک‌های جراحی قابل انجام هستند. در این بین تکنیک‌های مختلفی نیز برای عمل لیپوساکشن ارائه شده است که وجه مشترک همه آن‌ها استفاده از یک لوله نازک به نام کانولا است که به یک مکنده متصل می‌شود تا چربی را از بدن شما مکش کند. در زیر هر کدام از این روش‌ها به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفته‌اند:

  • لیپوساکشن با تکنیک متورم یا تامسنت لیپوساکشن

برای انجام این تکنیک، چندین لیتر محلول نمکی با یک بی حس‌کننده موضعی(لیدوکائین) و یک تنگ‌کننده عروق(اپی نفرین) به زیر پوست درست در ناحیه‌ای که قرار است ساکشن انجام شود، تزریق می‌شود. چربی از طریق لوله‌های مکش کوچک، ساکشن یا خارج می‌شود. این محبوب‌ترین شکل لیپوساکشن است.

  • لیپوساکشن خشک

برای انجام این روش، قبل از برداشتن چربی مایعی تزریق نمی‌شود، به همین دلیل به آن لیپوساکشن خشک می‌گویند. این روش امروزه به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرد چون خطر کبودی و خونریزی در آن نسبت به دیگر روشها بیشتر است.

  • لیپوساکشن با کمک اولتراسوند(UAL)

این روش به عنوان لیپوساکشن اولتراسونیک هم شناخته می‌شود. برای انجام این روش، کانولا با امواج فراصوت انرژی می‌گیرد. درنتیجه در تماس با چربی، باعث آب شدن آن‌ها می‌شود. ارتعاشات اولتراسوند دیواره سلول‌های چربی را می‌شکند. این باعث امولسیون یا مایع شدن آن شده و مکش را آسان‌تر می‌کند. این روش برای نواحی فیبری مانند سینه مردان، پشت و مناطقی که قبلاً لیپوساکشن انجام شده است، مناسب است.

  • لیپوساکشن با کمک برق(PAL)

در لیپوساکشن پال از یک کانولای تخصصی با سیستم مکانیزه استفاده می‌شود که به سرعت به جلو و عقب حرکت می‌کند و به جراح اجازه می‌دهد تا چربی را راحت‌تر بیرون بکشد.

  • لیپوساکشن یا لیپولیز به کمک لیزر(LAL)

این تکنیک به عنوان لیپوماتیک هدایت شده با لیزر نیز شناخته می‌شود و  نیاز به استفاده از مایع افزایش‌دهنده دارد. این روش میزان تهاجم کمتری نسبت به روش سنتی این عمل زیبایی دارد. برای انجام این تکنیک، با استفاده از یک دستگاه، انرژی و حرارت لیزر به چربی‌های زیر پوست رسانده می‌شود. سپس از کانولا برای مکش چربی‌های ذوب شده استفاده می‌شود. پس از عمل، جراح ممکن است برش‌ها را باز بگذارد تا مایع و خون اضافی از بدن خارج شوند.

اقدامات اساسی بعد از عمل لیپوساکشن

هر روش جراحی که به صورت تهاجمی انجام شود برای اینکه بیمار از عوارض و مشکلات بعد از عمل در همان باشد ملزم است که مراقبت‌ها و نکات اساسی بعد جراحی را رعایت نماید. نکات مراقبتی و اقدامات اساسی که بعد از جراحی لیپوساکشن انجام باید شوند به شرح زیر می باشند:

  • بعد از عمل انتظار کمی درد، تورم و کبودی داشته باشید. جراح ممکن است برای کمک به کنترل درد مسکن و برای کاهش خطر ایجاد عفونت آنتی بیوتیک تجویز کند.
  • شما معمولاً چند هفته پس از عمل، نیاز به پوشیدن لباس‌های فشرده دارید. این لباس ها به کاهش تورم کمک می‌کنند.
  • ممکن است لازم باشد بعد عمل چند روز استراحت کنید تا بتوانید به سرکارتان برگردید یا فعالیت‌های ورزشی داشته باشید.
  • در طول مدت بهبودی، ممکن است فرم بدنتان کمی نامنظم باشد. به این دلیل که چربی باقی مانده باید در موقعیت جدید قرار گیرد.

مزایای عمل لیپوساکشن چیست؟

عمل لیپوساکشن معمولاً برای اهداف زیبایی انجام می‌شود، اما گاهی اوقات در درمان برخی بیماری‌ها نیز موثر است. مشکلات و بیماری‌های زیر از طریق این جراحی قابل درمان هستند:

  • لنف ادم

لنف ادم یک بیماری مزمن است که در آن مایع اضافی به نام لنف در بافت‌ها جمع می‌شود و باعث اِدِم یا تورم می‌شود. اِدِم معمولاً در بازو‌ها یا پا‌ها رخ می‌دهد. گاهی اوقات از این جراحی برای کاهش تورم، ناراحتی و درد استفاده می‌شود.

  • ژنیکوماستی

گاهی اوقات زیر سینه‌های مردان چربی تجمع پیدا می‌کند که این می تواند باعث ناراحتی یا کاهش اعتماد به نفس آنها هنگام پوشیدن لباس شود. با استفاده از لیپوساکشن می‌توان آن را برطرف نمود.

  • سندرم لیپودیستروفی

در سندرم لیپودیستروفی چربی در یک قسمت از بدن جمع می‌شود و در قسمت دیگر از بین می‌رود. عمل لیپوساکشن می‌تواند ظاهر بیمار را با توزیع طبیعی‌تر چربی بدن بهبود بخشد.

  • لیپوم

لیپوم‌ها تومور‌های خوش‌خیم چربی هستند که می‌توان آن‌ها را با استفاده از این تکنیک جراحی از نقاط مورد نظر بدن حذف کرد.

خطرات و عوارض عمل لیپوساکشن

خطرات و عوارض لیپوساکشن

مانند هر جراحی بزرگ، این تکنیک پیکر تراشی خطراتی مانند خونریزی و واکنش به بیهوشی را به همراه دارد. عوارض احتمالی این روش جراحی عبارتند از:

  • بی نظمیهای کانتور

پوست شما ممکن است به دلیل حذف چربی، خاصیت ارتجاعی ضعیف پوست و التیام غیرعادی، برآمده، موج‌دار یا بی حال  به نظر برسد. این تغییرات ممکن است دائمی باشند. آسیبی که به بافت زیر پوست‌زده می‌شود، ناشی از لوله نازکی(کانولا) است که در حین لیپوساکشن استفاده می‌شود. در برخی موارد حتی ممکن است در اثر جراحی، پوست ظاهری خالدار به صورت دائمی پیدا کند.

  • تجمع مایع

ممکن است حفره‌های موقتی مایع(سروم) در زیر پوست ایجاد شود. این مایع ممکن است نیاز به تخلیه با سوزن داشته باشد.

  • بی حسی

ممکن است احساس بی حسی موقت یا دائمی در ناحیه آسیب دیده داشته باشید.  برخی مواقع تحریک موقت عصبی نیز اتفاق می‌افتد.

  • عفونت

عفونت‌های پوستی به ندرت مشاهده می شوند، اما در صورت عدم رسیدگی، عفونت پوستی شدید ممکن است تهدید‌کننده زندگی باشد.

  • سوراخ شدن اندامهای داخلی

اگر جراحی که عمل لیپوساکشن را انجام می‌دهد از مهارت کافی برخوردار نباشد، ممکن است کانولا را بیشتر از مقدار استاندارد وارد بدن کرده و اندام‌های داخلی را سوراخ کند. اگر این اتفاق رخ دهد، ممکن است فرد نیاز به یک جراحی اضطراری ترمیمی داشته باشد.

  • آمبولی چربی

تکه‌های چربی شل شده ممکن است جدا شده و در یک رگ خونی گیر کرده و در ریه‌ها جمع شوند یا به مغز بروند. آمبولی چربی یک شرایط اورژانسی تهدید‌کننده زندگی است.

  • مشکلات کلیوی و قلبی

تغییر در سطح مایعات در حین تزریق و ساکشن مایعات می‌تواند باعث مشکلات بالقوه تهدید‌کننده حیات مانند آسیب به کلیه، قلب و ریه شود.

  • مسمومیت با لیدوکائین

لیدوکائین یک بی حس‌کننده است که اغلب با مایعات تزریق شده در حین عمل لیپوساکشن برای کمک به تسکین درد تجویز می‌شود. اگرچه به طور کلی بی خطر است، اما در شرایط نادر، ممکن است که فرد دچار مسمومیت با لیدوکائین شود که این باعث مشکلات جدی قلب و سیستم عصبی مرکزی می‌شود.

نکته مهم: اگر جراح روی سطوح بزرگ‌تر بدن شما کار کند یا چندین روش را در طول یک عمل انجام دهد، خطر عوارض افزایش می‌یابد. اگر جراحی توسط یک پزشک متخصص مجرب و ماهر انجام شود، به طور حتم بسیاری از این عوارض کاهش پیدا خواهند کرد، بنابراین یکی از مهمترین اقداماتی که قبل از انجام جراحی می‌توانید انجام دهید، تحقیق و پرس و جو در مورد انتخاب بهترین جراح چاقی در تهران یا شهر مورد نظرتان است.

دوره نقاهت جراحی لیپوساکشن چقدر است؟

دوره نقاهت لیپوساکشن

بسته به نوع جراحی که انجام داده‌اید ممکن است مجبور باشید در بیمارستان بمانید. البته اگر مشکل خاصی نداشته باشید، همان روز عمل مرخص خواهید شد.

اکثر افراد می‌توانند پس از چند روز به سر کار بازگردند. برای انجام فعالیت‌های عادی و روزمره باید حدود دو هفته صبر کرد. این زمان نسبی است و بسته به شرایط افراد متفاوت خواهد بود. اگر وسعت ناحیه‌ای که تحت جراحی قرار گرفته، کم باشد و فرد از سلامت کامل برخوردار باشد، دوره نقاهت او نیز کمتر خواهد بود. اگر ورزش خاصی را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنید، در مورد انجام تمرینات بعد جراحی حتما از پزشک خود سوال بپرسید. شما می‌توانید از جراح زیبایی خود سؤالاتی در مورد فرایند بهبودی‌تان بپرسید، از جمله:

  • چه دارو‌هایی باید مصرف کنم؟
  • آیا بانداژ خواهم گذاشت؟
  • آیا بخیه خواهم داشت؟ اگر جواب مثبت است، بخیه‌ها چه زمانی کشیده می‌شوند؟
  • چه زمانی می‌توانم دوباره ورزش کنم؟
  • آیا دوباره باید ویزیت شوم؟
  • آیا این عمل تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد؟

از آنجایی که لیپوساکشن یک عمل زیبایی است، اکثر بیمه‌های درمانی آن را پوشش نمی‌دهند. با شرکت بیمه و جراح خود در مورد هزینه‌ها و گزینه‌های پرداخت صحبت کنید.

نتایج عمل لیپوساکشن چه زمانی قابل مشاهده است؟

نتایج عمل تا زمانی که التهاب محل عمل کم نشود، مشخص نخواهد بود. در برخی موارد، کاهش التهاب ممکن است چند ماه طول بکشد. بیشترین مقدار تورم بعد از حدود ۴ هفته از بین می ‌رود، بنابراین ناحیه‌ای که چربی آن برداشته شده باید کم‌حجم‌تر به نظر برسد.

افرادی که وزنی ثابت داشته و تغییر وزن ندارند، معمولاً می‌توانند انتظار نتایج دائمی داشته باشند. کسانی که بعد از عمل وزن اضافه می‌کنند، ممکن است متوجه تغییر توزیع چربی در نواحی تحت جراحی شوند.

جمعبندی

لیپوساکشن یک جراحی کاهش وزن نیست. در نتیجه درمانی برای چاقی محسوب نمی‌شود. کسانی از نتایج این عمل راضی هستند، که مزایا و معایب این جراحی را از قبل به دقت بررسی می‌کنند، از آنچه انتظار می‌رود مطلع می‌شوند، جراح واجد شرایط و باتجربه را انتخاب می‌کنند و جزئیات را به‌دقت با جراح خود در میان می‌گذارند.

اگر شما هم قصد انجام این جراحی زیبایی را دارید، حتماً یک جلسه مشاوره با دکتر حامد قدسی داشته باشید و سؤالات احتمالی خود را از ایشان بپرسید. مسلماً مشورت گرفتن از یک جراح باتجربه و ماهر، می‌تواند در روند تصمیم‌گیری شما بسیار مفید باشد.

برای دریافت نوبت، می‌توانید از قسمت نوبت دهی سایت و یا از قسمت تماس با ما اقدام کنید.

منابع:

https://www. mayoclinic. org/tests-procedures/liposuction/about/pac-20384586

https://www. webmd. com/beauty/cosmetic-procedure-liposuction#1

https://www.medicalnewstoday. com/articles/180450#risk

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
درباره دکتر حامد قدسی
متخصص لاپاروسکوپی پیشرفته و جراح چاقی، دوره تکمیلی از استراسبورگ فرانسه، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی IFSO

پست های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *