عوارض قرص چربی سوز کدام است؟

خانه | لاغری | عوارض قرص چربی سوز کدام است؟
عوارض قرص چربی سوز کدام است؟

اگر برای کاهش وزن مشکل دارید ممکن است به دنبال راه‌هایی برای تسریع چربی سوزی باشید. استفاده از مکمل‌ها و قرص‌های چربی سوز شاید اولین گزینه‌ای باشد که به ذهن شما برسد. اما آیا قرص چربی سوز عوارضی به همراه دارد؟ در این مقاله دکتر حامد قدسی یکی از چهره‌های شناخته شده در زمینه جراحی چاقی به این سوال شما پاسخ خواهند داد.

قرص و مکمل‌های چربی سوز حاوی ترکیبات طبیعی و مصنوعی هستند که ادعا می‌شود می‌توانند به لاغری سریعتر شما کمک کنند. این چربی سوزهای بدون نسخه برای بیمارانی  توصیه می‌شود که به دنبال راه جادویی برای درمان چاقی خود هستند. عوارض قرص چربی سوز بسیار بیشتر از مزایای آن برای لاغری است. در واقع این قرص‌ها هم می‌توانند اندکی در چربی سوزی نقش داشته باشند و هم می‌توانند با عوارضی همچون نارسایی کلیه، سردرد، اضطراب، افزایش فشار خون، مشکلات قلبی و غیره همراه باشند. بنابراین بهترین گزینه برای درمان چاقی استفاده از تکنیک‌های طبیعی مانند رژیم و انجام تمرینات ورزشی است. در صورت عدم اثربخشی این تکنیک‌ها مراجعه به جراح چاقی برای انتخاب تکنیک‌های کم تهاجمی لاغری انتخاب بعدی شما خواهد بود.

مطالعه بیشتر: جهت برسی کامل و اصلاع از قرص چربی سوز cla همراه با بیان واقعیت های این قرص کلیک کنید.

با وجود اگر همچنان مصر به استفاده از قرص‌ها و مکمل‌های چربی سوز هستید، خواندن مقاله زیر به شما توصیه می‌شود. در این مقاله ما به صورت مفصل عوارض قرص چربی سوز را مورد بحث و بررسی قرار داده‌ایم.

جهت مشاوره و دریافت نوبت میتوانید به صورت حضوری به آدرس مطب دکتر حامد قدسی یعنی تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید عباسپور، روبروی بیمارستان دی، ساختمان پزشکان۱۸، طبقه دوم مراجعه کنید. شما می‌توانید برای پذیرش شنبه‌ها و دوشنبه‌ها ساعت ۱۸ به مطب و چهارشنبه‌ها ساعت 16 به بیمارستان دی مراجعه کنید.

بررسی عوارض قرص چربی سوز

قرص چربی سوز حاوی کافئین، کارنیتین، عصاره چای سبز و… هستند که باعث می‌شوند سیستم عصبی تحریک شده و سوزاندن کالری تسریع پیدا کند. با این وجود استفاده خودسرانه از این قرص‌ها می‌تواند با عوارض زیر همراه باشد:

  1. بی‌خوابی
  2. افزایش مجدد وزن
  3. مشکلات قلبی
  4. نوسانات خلقی
  5. مشکلات کبدی
  6. آلرژی
  7. از دست دادن اشتها
  8. کم آبی بدن
  9. افزایش فشار خون
  10. مرگ و میر
  11. نارسایی کلیه

1. بی‌خوابی

بی‌خوابی

کاهش خواب یکی دیگر از عوارض جانبی مکرر استفاده از قرص چربی سوز است. مصرف بیش از حد کافئین متابولیسم طبیعی بدن را مختل کرده و تهدیدی برای سلامت آن می‌باشد. نداشتن خواب کافی سایر عملکردهای بدن را نیز تحت تاثیر قرار داده و می‌تواند باعث عدم تمرکز و کسالت را در طول روز شود.

2. افزایش وزن مجدد

کاهش وزن سریع اصل اصلی چربی سوزهاست. آنها با نتایج سریع لاغری همراه هستند. با این حال، این نتایج موقت و زودگذر است. استفاده طولانی مدت از چربی سوزها حتی می تواند کشنده باشد. استفاده کوتاه مدت نیز میتواند باعث ایجاد تغییرات مضر در چگونگی متابولیسم بدن شود که این به مرور چربی سوز را متوقف کرده و فرد در نهایت وزن بیشتری اضافه می کند.

3. مشکلات قلبی

مشکلات قلبی

از دیگر عوارض قرص چربی سوز آسیب رساندن به سلامت قلب است. همانطور که گفته شد بسیاری از داروهای کاهش وزن با افزایش ضربان قلب و متابولیسم بدن کار می کنند و باعث افزایش کالری سوزی می‌شوند. این نوع قرص‌ها باعث ایجاد ضربان قلب نامنظم شده و به دریچه‌های قلب آسیب می‌زنند، زیرا عمداً ضربان قلب را افزایش می‌دهند.

4. نوسانات خلقی

متابولیسم و ​​اشتها توسط چربی سوزها تحت تاثیر قرار می‌گیرند. در نتیجه مغز در برابر خوردن غذاهای خاص مقاوم می شود. این واکنش مغز منجر به تغییرات رفتاری قابل توجهی می‌شود. علاوه بر این، منجر به نوسانات عصبی خواهد شد که با تغییرات خلقی همراه است. چربی سوزها می توانند اثرات جانبی بسیار منفی بر سلامت روان شما داشته باشند. که این در نهایت بر وضعیت عاطفی و تعادل احساسات شما تاثیر خواهد گذاشت. طبق برخی تحقیقات، گفته شده است که قرص‌های چربی سوز باعث عصبی شدن، رفتار تهاجمی، اضطراب و نوسانات خلقی شوند. افرادی که به طور منظم عادت به مصرف قرص‌ها یا مکمل‌های چربی سوز دارند، در معرض خطر شدید ایجاد اختلالات سلامت روان هستند.

5. مشکلات کبدی

اسید اوسنیک به مقدار قابل توجهی در تعدادی از چربی سوزهای گیاهی از جمله چای سبز، چای کومبوچا و … وجود دارد. بر اساس گزارش ها، این اسید سمی است و خطر آسیب کبدی را افزایش می دهد.

6. آلرژی

بسیاری از اوقات، اجزا و ترکیبات خاصی از قرص‌های چربی سوز ممکن است باعث واکنش‌های و حساسیت‌های داخلی بدن شوند. این نتیجه عکس العمل بدن به ورود مواد جدید و بیگانه است. خارش و ناراحتی معده از علائم شایع آلرژی است که از جدی‌ترین عوارض قرص چربی سوز محسوب می‌شوند.

7. از دست دادن اشتها

قرص‌ها و مکمل‌های چربی سوز به منظور کاهش چربی بدن استفاده میشوند، اما مشاهده شده که بسیاری از چربی سوزها حاوی مواد شیمیایی هستند؛ علاوه بر این قرص‌های چربی سوز حاوی برخی هورمون‌ها هستند که باعث تحریک مغز می‌شوند. آنها به مغز سیگنال میدهند که بدن و معده شما پر شده است. این مکمل‌ها گرسنگی عمومی را از بین می برند. در نتیجه فرد ممکن است تمایل به خوردن و دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن نداشته باشد. این به مرور آسیب جدی به سلامت بدن وارد می‌کند.

 8. کم آبی بدن

کم آبی بدن 

متاسفانه این یک حقیقت تلخ است. بیشتر چربی سوزها باعث کم آبی بدن می‌شوند که این میتواند برای سلامتی شما بسیار خطرناک باشد. مصرف قرص چربی سوز به خصوص در فصل‌های گرم سال باعث کم آبی شدید بدن می‌شود. چربی سوزها افدرین دارند و پس از ترکیب با کافئین می‌توانند به طور جدی میزان آب بدن را کاهش دهند. کم آبی با سردرد همراه بوده و حتی در برخی موارد باعث ضعف و بیهوشی فرد نیز می‌شود.

9. افزایش فشار خون

افزایش فشار خون 

قرص ها یا مکمل های چربی سوز به طور طبیعی با افزایش دمای بدن به کالری سوزی کمک می‌کنند. در واقع همین افزایش دمای بدن است که متابولیسم را افزایش می‌دهد. افزایش ناگهانی دمای بدن می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون شود. استفاده طولانی مدت از این قرص و همچنین می‌تواند باعث کاهش جریان خون بدن نیز شود.

10. مرگ و میر

مصرف مداوم قرص و مکمل چربی سوز می‌تواند تهدید کننده جان فرد باشد و این خطرناک‌ترین عوارض قرص چربی سوز است. از این مکمل‌ها و قرص‌ها فاقد استانداردهای لازم و تاییدیه سازمان غذا و دارو هستند. در واقع تبلیغات مکرر و پرهزینه باعث فروش آنها شده است. مصرف این قرص‌ها خطرات زیادی دارد. استفاده از مواد بی‌کیفیت یا استفاده بیش از حد از برخی مواد مضر می‌تواند باعث سکته قلبی و حتی مرگ فرد شود.

11. نارسایی کلیه

کارنیتین موجود در قرص چربی سوز ی‌تواند باعث مشکلات کلیوی شود و عملکرد آن را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. برای افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند، مصرف قرص‌های چربی سوز توصیه نمی‌شود، زیرا این قرص‌ها می‌توانند بار متابولیک کلیه را افزایش می‌دهند. که این خود باعث مشکلات متعددی در سیستم گوارشی و دفع ادرار خواهد شد. مشکلات گوارشی، درد شکم  مشکل در دفع مدفوع، اسهال، اختلال در چرخه قاعدگی، پایین آمدن قند خون، آسیب به لثه‌ها، برافروختگی پوست و مشکلات تنفسی از دیگر عوارض قرص چربی سوز هستند.

جهت آشنایی با بی رحم ترین قرص چربی سوز شکم و پهلو و مطالعه کامل خواص آن کلیک کنید.

برای کاهش عوارض قرص چربی سوز چه باید کرد؟

قبل از هر چیز باید به کارشناسان تغذیه و پزشکان متخصص جراحی لاغری مراجعه کنید و در مورد نوع داروی لاغری و اثربخشی آن با توجه به شرایط سلامتی خود اطمینان حاصل نمایید. اگر همچنان برای استفاده از قرص چربی سوز اصرار دارید نکات زیر را در نظر بگیرید تا شدت عوارض کمتر شوند:

  • همواره بدن خود را هیدراته نگه دارید
  • برای کمک به کاهش رفلاکس اسید و مشکلات گوارشی مصرف غذاهای تند را محدود کنید.
  • در مورد انتخاب‌های غذایی خود فکر کنید و مواد مغذی را را در لیست برنامه غذایی خود قرار دهید.
  • از مصرف غذاهای پرچرب که هضم طولانی‌تری دارند خودداری کنید.
  • مکمل‌ها و قرص‌های چربی سوز را در دوزهای کم مصرف نمایید. از مصرف خودسرانه و زیاد قرص چربی سوز خودداری کنید.
  • در صورت بروز هرگونه علائم یا عوارض خاصی بلافاصله با پزشک خود صحبت نمایید.

اگر راهکارهای طبیعی برای شما موثر نبوده و به دنبال راهی آسان و سریع برای لاغری هستید به شما توصیه می‌شود به جای استفاده از قرص‌ها و مکمل‌های چربی سوز با مراجعه به جراح چاقی عمل اسلیو معده یا بای پس معده را انجام دهید.

کلام نهایی در مورد عوارض قرص چربی سوز

قرص چربی سوز حاوی ترکیبات طبیعی و مصنوعی است که ادعا می‌شود نقش موثری در لاغری و کاهش وزن دارد. اگرچه مصرف این قرص‌ها می‌تواند تاثیر اندکی در کالری سوزی داشته باشد، اما استفاده مداوم و خودسرانه آنها می‌تواند با عوارض متعددی از جمله بی‌خوابی، افزایش مجدد وزن، مشکلات قلبی، نوسانات خلقی، مشکلات کبدی، آلرژی، از دست دادن اشتها، کم آبی بدن، افزایش فشار خون، مرگ و میر و نارسایی کلیه همراه باشد.

برای پیشگیری از این عوارض و خطرات توصیه می‌شود قبل از هر چیز به دنبال انتخاب بهترین جراح چاقی در تهران باشید. مراجعه به پزشکان حاضر و مجرب کمک می‌کند تا شما بتوانید به بهترین و اصولی‌ترین روش لاغری و کاهش وزن دست پیدا کنید. دکتر حامد قدسی عضو انجمن بین‌المللی جراحان چاقی هستند که مدارک علمی خود را از دانشگاه‌های معتبر از جمله دانشگاه استراسبورگ فرانسه کسب نموده‌اند.

منابع

https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/what-are-fat-burner-supplements

https://m.economictimes.com/news/india/fat-burners-side-effects-you-must-pay-attention-to/nbspinsomnia/slideshow/102204868.cms

Harmful Effects of Diet Pills and Supplements

https://www.theindependentpharmacy.co.uk/weight-loss/guides/orlistat-side-effects

جهت مشاوره و دریافت نوبت میتوانید به صورت حضوری به آدرس مطب دکتر حامد قدسی یعنی تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید عباسپور، روبروی بیمارستان دی، ساختمان پزشکان۱۸، طبقه دوم مراجعه کنید. شما می‌توانید برای پذیرش شنبه‌ها و دوشنبه‌ها ساعت ۱۸ به مطب و چهارشنبه‌ها ساعت 16 به بیمارستان دی مراجعه کنید.

برای دریافت نوبت و مشاوره به صورت غیر حضوری می‌توانید از طریق نوبت دهی آنلاین اقدام کنید یا با شماره تلفن های زیر تماس حاصل نمایید:

شماره مطب

02188870946

02188870945

شماره برای رزرو نوبت

09109254936

مشاوره آنلاین

 09931466388

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
درباره دکتر حامد قدسی
متخصص لاپاروسکوپی پیشرفته و جراح چاقی، دوره تکمیلی از استراسبورگ فرانسه، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی IFSO

پست های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *