انواع جراحی‌ چاقی

خانه | جراحی ها | انواع جراحی‌ چاقی
انواع جراحی‌ چاقی

انواع جراحی‌ چاقی: جراحی چاقی که به جراحی کاهش وزن نیز معروف است با تغییر شکل و عملکرد سیستم گوارشی به شما برای رسیدن به اندام ایده‌ال‌تان کمک می‌کند. این جراحی با کاهش وزن و مدیریت شرایط پزشکی مرتبط با چاقی نقش مهمی در بهبود و ارتقا سلامتی و سطح کیفی زندگی افراد دارد. دیابت، آپنه انسدادی خواب، بیماری قلبی و سکته مغزی مهم‌ترین مشکلاتی هستند که در اثر اضافه وزن و چاقی می‌توانند تهدیه‌کننده سلامتی باشند. با انجام عمل متابولیک می‌توانید به کنترل و مدیریت این شرایط کمک می‌نماید

جراحی چاقی با روش‌های مختلفی انجام می‌شود، هدف اصلی همه آن‌ها محدود کردن مقدار غذای دریافتی فرد برای کنترل اشتها و کاهش وزن است. برخی از تکنیک‌های جراحی لاغری مانند اسلیو معده و بای پس معده بیش از سایر روش‌ها میزان مواد مغذی قابل جذب را محدود می‌کنند. با تمام مزایای که انجام عمل کاهش وزن به همراه دارد، اما ممکن است این سؤال برای شما مطرح شود که جراحی چاقی برا ی چه کسانی مناسب است؟ آیا من می‌توانم برای کاهش وزن خود از جراحی لاغری استفاده کنم؟ برای انجام این عمل لازم است فرد شرایط لازم را داشته باشد، اما نگران نباشید تکنیک‌های مختلف جراحی چاقی به کمک آمده‌اند تا بتوانند مشکل اضافه وزن و چاقی مفرط را در بیماران بیشتری درمان کنند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی این نکته بپردازیم که جراحی چاقی برای چه کسانی مناسب است.

جراحی چاقی برای چه کسانی مناسب است؟

برای پاسخ به این سؤال که جراحی چاقی برای چه کسانی مناسب است، باید به نکات مهمی توجه داشت.

یکی از اصلی‌ترین این نکات تصمیم‌گیری برای انجام عمل است. تصمیم‌گیری برای انجام این جراحی در بین نوجوانان ممکن است احساسی بوده و بر اساس تصمیم سریع و عجولانه برای کاهش وزن باشد. بسیاری از نوجوان‌ها با تقلید از همسالان یا سلبریتی‌های مورد علاقه می‌خواهم تصورات خود را در مورد اندام ایده‌آل‌شان تحقق بخشند. اگر اضافه وزن در سنین پایین‌تر، کمتر از محدوده استاندارد برای جراحی باشد بهتر است، این افراد گزینه‌های دیگری را به جز جراحی برای کاهش وزن خود انتخاب کنند، اما در بزرگسالان موضوع فرق می‌کند، اهداف لاغری در بزرگسالی علاوه بر رسیدن به وزن نرمال بهبود وضعیت سلامتی نیز می‌باشد. اما جراحی چاقی برای چه کسانی مناسب است؟

  • افرادی که عادتهای غذایی قابل کنترلی دارند

عادت‌های تغذیه‌ای و رژیم روزانه در تعیین روش جراحی لاغری نقش مهمی دارند. جراحی‌های چاقی با روش‌های مختلفی انجام می‌شوند. به عنوان مثال فردی که تعداد وعده‌های غذایی کم اما حجم وعده‌های غذایی بالا دارد برای اسلیو معده بر اساس عادات غذایی کاندیدای خوبی است.

  • کسانی که تلاش آنها برای کاهش وزن با شکست مواجه شده است

اینکه شما در گذشته از چه روش‌هایی برای کاهش وزن خود استفاده کرده‌اید، در صورت گرفتن رژیم علت شکست شما برای لاغری چه بوده است، آیا ورزش بر شما تأثیر ندارد یا شما در انجام آن تداوم نداشته‌اید و بسیاری سؤالات دیگر که در جلسه مشاوره، جراح چاقی از شما خواهد پرسید تا وضعیت شما را برای انجام عمل بهتر مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد.

  • افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) تعیین شده برای جراحی را دارند

نکته مهم دیگری برای انجام جراحی چاقی توجه به شاخص توده بدنی بر اساس سن و مشکلات جسمی افراد است. دستورالعمل‌های عمومی پزشکی برای جراحی کاهش وزن بر اساس شاخص توده بدن (BMI) است. BMI فرمولی است که از وزن و قد برای تخمین چربی بدن استفاده می‌کند. برای پاسخ دقیق‌تر به اینکه جراحی چاقی برای چه کسانی مناسب است، دو دسته‌بندی به صورت زیر انجام گرفته است:

  • جراحی چاقی در بزرگسالان

جراحی‌های چاقی می‌تواند برای کسانی که شرایط زیر را دارند مناسب باشد، البته تشخیص این موضوع توسط پزشک متخصص انجام می‌شود:

افراد بزرگسالی که دارای شاخص توده بدنی بالای ۴۰ هستند، کاندیدای خوبی برای انجام جراحی چاقی می‌باشند.

افراد با BMI کمتر از 35 که دارای حداقل یک بیمار مرتبط با چاقی هستند

افرادی که حداقل به مدت شش ماه برای کاهش وزن خود تلاش کرده‌اند

  • جراحی چاقی در نوجوانان

به جای استفاده از اعداد BMI به عنوان معیار برای جراحی، یک جراح ممکن است از نمودار‌های رشد برای نوجوانان استفاده کند. این نمودار‌ها محدوده استاندارد BMI را برای هر سن نشان می‌دهند. جراح ممکن است این روش را براساس مقدار بالا بودن BMI نوجوان از حد استاندارد توصیه کند. جراحی کاهش وزن ممکن است یک گزینه درمانی برای نوجوانان هم باشد. به شرط انکه شرایط زیر را داشته باشند:

BMI 40 یا بالاتر و هر بیماری پزشکی مرتبط با چاقی

BMI 35 یا بالاتر و یک بیماری پزشکی مرتبط با چاقی شدید

بسته به نوع یا شدت بیماری مرتبط با چاق، برخی از بزرگسالان یا نوجوانان با BMI پایین هم ممکن است بتوانند تحت جراحی کاهش وزن قرار گیرند.

نکته مهم: حال که دانستید جراحی چاقی برای چه کسانی مناسب است، این نکته را نیز نباید فراموش کرد که جراحی چاقی پایان راه نیست. جراحی کاهش وزن تنها بخشی از یک برنامه درمانی جامع است. درمان شامل دستورالعمل‌های تغذیه، ورزش و مراقبت‌های بهداشت روان هم می‌شود. برای دستیابی به اهداف کاهش وزن خود باید بتوانید این برنامه را به صورت طولانی مدت دنبال کنید.

انواع جراحی‌ چاقی: آمادگی برای انجام جراحی چاقی

آمادگی برای انجام جراحی چاقی

اگر قصد انجام جراحی کاهش وزن را دارید، جراح چاقی شما ضمن مشاوره شما را به متخصصان دیگر مانند متخصص داخلی گوارش، متخصص تغذیه و تخصص‌های مورد نیاز معرفی می‌کند تا به شما کمک کنند بهتر تصمیم بگیرید که آیا جراحی کاهش وزن برای شما گزینه‌ای مناسب است یا خیر. بنابراین قبل از هر چیز باید با یک جراح حاذق و بهترین جراح چاقی در تهران در زمینه جراحی لاغری مشورت کنید تا مشاوره‌های لازم قبل از عمل را به درستی دریافت کنید. قبل از عمل لازم است، اقدامات زیر انجام شوند:

  • مشاوره قلب و ریه انجام دهید
  • توسط یک متخصص گوارش آندوسکوپی شده وسلامت مسیر گوارشی و معده شما بررسی شود
  • آزمایش‌های خون جهت بررسی غلظت خون ودیگر موارد همودینامیک نیاز است
  • مقداری کاهش وزن قبل از انجام جراحی می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد
  • مراجعه به متخصص تغذیه، روانشناس یا روانپزشک و سایر تخصص‌ها بسته به شرایط پزشکی شما توصیه می‌شود

چه بیماریهایی مانع انجام جراحی چاقی میشوند؟

چه بیماریهایی مانع انجام جراحی چاقی میشوند؟

برای تشخیص هر نوع بیماری ناشناخته مرتبط با چاقی، یک معاینه پزشکی خواهید داشت. پزشک معالج، شما را برای بررسی مشکلاتی مانند بیماری قلب و عروق، بیماری‌های کلیوی و کبدی که ممکن است باعث پیچیده‌تر شدن عمل جراحی شود، معاینه می‌کند. جراح به شما توضیح خواهند داد که چه چیزی را باید قبل و بعد از عمل انتظار داشته باشید. آن‌ها ارزیابی می‌کنند که آیا شما برای انجام عمل جراحی آماده هستید یا خیر. اگر این شرایط را داشته باشید احتمالاً نمی‌توانید جراحی چاقی را اتجام دهید:

  • اختلالات و مشکلات مرتیط با لخته شدن خون که احتمال خونریزی را حین عمل افزایش می‌دهند.
  • بیماری قلبی شدید و سایر شرایطی که مانع انجام بیهوشی می‌شوند

انواع جراحی چاقی

بعد از پاسخ به این سؤال که جراحی چاقی برای چه کسانی مناسب است، سؤال بعدی این است که مهمترین انواع روش‌های جراحی چه هستند؟ انواع مختلفی از جراحی‌های کاهش وزن وجود دارد. متداول‌ترین انواع آن‌ها عبارتند از:

حلقه معده

در این روش یعنی حلقه معده یا گاستریک باندینگ، حلقه‌ای در اطراف معده شما قرار می‌گیرد تا حجم معده را کاهش دهد، بنابراین میزان غذایی که می‌خورید کمتر می‌شود.

بای پس معده

بای پس معده: در این روش قسمت بالای معده شما به روده کوچک متصل می‌شود، بنابراین زودتر احساس سیری می‌کنید، کالری زیادی از غذا جذب نمی‌کنید، غذا سریعتر از معده و ابتدای روده باریک عبور کرده و در نتیجه جذب به حداقل می‌رسد.

اسلیو معده

اسلیو معده: در این روش مقداری از معده شما برداشته می‌شود، بنابراین نمی‌توانید به اندازه قبلی غذا بخورید و زودتر احساس سیری می‌کنید.

تمام این عمل‌ها می‌توانند طی مدت کوتاهی منجر به کاهش وزن قابل توجهی شوند، اما هر یک دارای مزایا و معایبی هستند. جراحی کاهش وزن می‌تواند به کاهش چشمگیر وزن منجر شود، اما به تنهایی درمانی برای چاقی نیست. پس از جراحی باید متعهد شوید که تغییراتی در سبک زندگی دائمی ایجاد کنید تا از اضافه وزن دوباره جلوگیری شود.

خطرات جراحی کاهش وزن

خطرات جراحی کاهش وزن

جراحی کاهش وزن عوارض‌های بسیار کمی به همراه دارد. از شایع‌ترین عوارض جراحی چاقی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لخته شدن خون در پا (ترومبوز ورید عمقی) یا ریه‌ها (آمبولی ریوی)
  • لغزش نوار معده از جای خود
  • نشت مواد غذایی از اتصال بین معده و روده کوچک
  • انسداد یا تنگ شدن روده

قبل از جراحی حتماً باید در مورد مزایا و خطرات احتمالی هر روش با جراح خود صحبت کنید. البته مهارت پزشک و رعایت دستورالعمل‌ها و مراقبت‌های توصیه شده توسط او پس از جراحی می‌تواند تا حدودی زیادی میزان خطرات احتمالی را کاهش دهد.

نتیجهگیری

برای پاسخ دقیق‌تر به این سؤال که جراحی چاقی برای چه کسانی مناسب است، همانطور که گفته شد، لازم است در اولین قدم با یک پزشک متخصص با تجربه مشورت کنید تا او مناسب‌ترین روش را متناسب با شرایطتان به شما پیشنهاد دهد. مطمئناً اگر پزشک تبحر کافی نداشته باشد، روش درمانی هم مؤثر واقع نخواهد شد. دکتر سید حامد قدسی خورسند یکی از جراحان با تجربه چاقی در تهران هستند. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت اقدام نمایید. همچنین در وب سایت ایشان در مورد هر یک از روش‌های جراحی چاقی مقالات و توضیحات جامعی وجود دارد که می‌توانید به آن‌ها مراجعه نمایید.

منابع

https://www. mayoclinic. org/healthy-lifestyle/weight-loss/in-depth/gastric-bypass-surgery/art-20046318

https://www.nhs.uk/conditions/weight-loss-surgery

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
درباره دکتر حامد قدسی
متخصص لاپاروسکوپی پیشرفته و جراح چاقی، دوره تکمیلی از استراسبورگ فرانسه، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی IFSO

پست های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *